Zagrebački Holding
Hrvatski English
Mapa webaKontakt

Otvorena natkrivena Tržnica Špansko

Tržnica Špansko otvorena je u novom ruhu - tržna ploha natkrivena je nadstrešnicom koja će kupce i prodavače štititi od kiše, snijega i vjetra zimi, ali i sunca ljeti.



Na tržnici prodaje oko 80 stalnih OPG-ovaca i drugih korisnika, a njoj gravitiraju stanovnici Španskog, Malešnice, Stenjevca, Oranica, Rudeša...

-Ovdje prodajemo već 30 godina, od samog početka i jako smo sretne zbog krova. Bit će nam toplije, nećemo kisnuti i kupci će se sigurno više zadržavati na tržnici - ispričale su "kumice" Nadia Hlad i Štefica Tkalčević iz Velikog Trgovišća koje barem dva puta tjedno svoje domaće povrće nude Zagrepčanima.



Tržnicu je u jutarnjim satima na sam Badnjak obišao i gradonačelnik Milan Bandić.

-Zagrepčani vole zagrebačke tržnice i grad bez njih ne bi bio isti. Svakodnevno tržnice posjeti između 50 i 60 tisuća građana, a osim što su one mjesto dobre domaće hrane mjesto su i druženja i to je zaštitni znak grada - kazao je gradonačelnik. 

Najavio je da se projekt revitalizacije nastavlja natkrivanjem Tržnice Kvatrić, rekonstrukcijom tržnica Branimirova, Vrapče, Sesvete i Sajmišta Sesvete. 

Podsjetimo, tržnica je 1991. izgrađena bez krova nad glavnom plohom no ubrzo se pokazalo da je on nužan. Radovi su započeli u svibnju, a vrijednost investicije je  3.359.755,72 kn bez PDV-a. Osim nadstrešnice iznad prodajne plohe, preuređena je i podloga. Površina krova (nadstrešnice) je 1.320 m2, a ploha tržnice (zelena tržnica) iznosi 980 m2.