Zagrebački Holding Hrvatski English
Mapa webaKontakt

Opis sezonskih proizvoda

Trešnje
Trešnje sadrže malo kalorija, nemaju masnoća, a imaju visoki udio vode. Istraživanja su pokazala da povećan unos vode u organizam povećava razinu energije i pomaže u ubrzanju metabolizma. Mnogi ljudi koriste prednosti konzumiranja voća bogatog vodom poput trešanja za mršavljenje.

Malina
Malina je voće iz porodice ruža, plodovi su joj crveni i sočni, slični jagodi i kupini. Cvjeta od svibnja do kolovoza, a rasprostranjena je po cijeloj Europi. Porijeklom je iz jugoistočne Europe, a iako može rasti uz rubove puteljaka i živicu, sve se češće namjenski uzgaja u vrtovima tako da je na tržnicama postala rasprostranjena gotovo koliko i jabuke, šljive i sve ostalo voće.

Kopriva
Kopriva je samonikla biljka. Raste u Evropi, Aziji, Africi i Sj. Americi. Kopriva je višegodišnja biljka. Listovi i peteljke su joj prekriveni žarnicima i zato peče kada ju dodirnemo.

Domaća šparoga
Zastanete li ikada u proljeće pored štandova sa šparogama na našim tržnicama ili vas pak obija njihov specifičan okus? Možda niste toga svjesni, ali one spadaju među najzdravije povrće, a proljeće je jedino godišnje doba u kojemu možemo u njima uživati