Zagrebački Holding Hrvatski English
Mapa webaKontakt

Opis sezonskih proizvoda

Malina
Malina je voće iz porodice ruža, plodovi su joj crveni i sočni, slični jagodi i kupini. Cvjeta od svibnja do kolovoza, a rasprostranjena je po cijeloj Europi. Porijeklom je iz jugoistočne Europe, a iako može rasti uz rubove puteljaka i živicu, sve se češće namjenski uzgaja u vrtovima tako da je na tržnicama postala rasprostranjena gotovo koliko i jabuke, šljive i sve ostalo voće.

Bazga
Bazga spada među najstarije i najljekovitije biljke Europe. Postoji tridesetak vrsta unutar porodice bazgi, a najznačajnije  su crna i crvena bazga. Kod nas se najčešće koristi crna bazga.

Grašak
Grašak je jednogodišnja zeljasta mahunarka, biljka penjačica, karakterističnih listova, kojima se ovija oko stabljike.Grašak se danas uzgaja gotovo u cijelom svijetu, a najviše u Rusiji, Kini, Indiji i SAD-u, odnosno, dobro uspijeva u krajevima s prohladnom i vlažnom klimom.

Domaća šparoga
Zastanete li ikada u proljeće pored štandova sa šparogama na našim tržnicama ili vas pak obija njihov specifičan okus? Možda niste toga svjesni, ali one spadaju među najzdravije povrće, a proljeće je jedino godišnje doba u kojemu možemo u njima uživati