Zagrebački Holding
Hrvatski English
Mapa webaKontakt

S predsjednicima četvrti na placu

 DEJAN KLJAJIĆ, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Podsused - VrapčeDa je zdrava prehrana ključ zdravog načina života svjestan je Dejan Kljajić koji osim funkcije u Vijeću četvrti već dugi niz godina radi vodi odbojkaški klub Olimpik koji broji više od 600 sportaša među kojima i mnogo djece. Po zdravu hranu za svoju obitelj Kljajić odlazi svake subote u potragu na neku od zagrebačkih tržnica. Njemu najdraža u njegovom Vrapču najpunija je upravo subotom kada ondje dolazi i kumica Silva od koje nabavlja gotovo svo povrće.

- Upoznali smo se davno i od tada većinu toga kupujem kod nje. Ako ona što nema idem dalje no kako sam se uvjerio da prodaje svoju robu koja je uvijek friška nemam razloga za daljnju potragu. Na ovom placu kupim i piletinu za roštilj ili kakav drugi ručak dok po druge vrste mesa i ribu moram do Gajnica ili Španskog - ispričao nam je Kljajić. 

U kuhinji je glavna supruga koja na plac svrati svakodnevno kako bi kupila potrebno povrće i voće za dnevne potrebe. No, kada se priprema roštilj, posla se primi sam, rekao je Kljajić.

Na plac tada obavezno ide dan ranije kako bi nabavio meso od provjerenih mesara i kako bi meso u pacu bilo savaršeno za pečenje. 

- Obožavam peći roštilj, bilo da je riječ o mesu ili ribi. To mi je poseban gušt i uvijek kada pripremam roštilj u obitelji ili s prijateljima prihvatim se rado posla - kazao je Kljajić. Iako u kuhinji nije često, voli kuhati manje zahtjevna jela, a jedno od omiljenog su mu šparoge s jajima i kuhane šparoge. Obiteljski ručak uvijek počinje juhom koju također obožava no uz glavni obrok uvijek se nađe i zelena ili miješana salata.

- Imam dva sina koji se također bave odbojkom i kad se nas trojica nađemo lonac juhe nestane za čas - našalio se Kljajić. 

Smatra da bi na tržnicama trebalo bolje isticati domaće proizvođače zbog kojih građani i dolaze na tržnice ali i da bi tržnce trebalo obnoviti. Kao predsjednik Vijeća četvrti tako su financirali izradu projekta za obnovu Tržnice Vrapče na kojoj će, nada se , sljedeće godine započeti i radovi.

- Ppostojeća tržnica će se srušiti, a umjesto nje će se izgraditi novi objekt s podzemnom garažom za 20-ak vozila, postavit će se hlađene vitrine za sir i mlijeko, izgradit će se novi lokali za mesnice, ribarnicu, ugostiteljstvo i cvjećarnicu. S obzirom da se tržnica nalazi odmah uz školsko dvorište i da je omeđena parkom i dječjim igralištem, prostor će se urediti na način da se ploha može u popodnevnim satima koristiti kao trg pogodan za organizaciju raznih događanja - pojasnio je za kraj Kljajić.