Zagrebački Holding
Hrvatski English
Mapa webaKontakt

Započelo natkrivanje Tržnice Špansko

Tržnica Špansko do sredine rujna dobit će modernu nadstrešnicu ispod koje će brojni prodavači u znatno olakšanim uvjetima nuditi svoje voće i povrće, mlijeko, sir i vrnje i druge domaće proizvode. Radovi su započeli u utorak 23. lipnja, a do njihovog završetka tržnica je privremeno premještena na obližnje parkiralište. Radi se o investiciji od 3,5 milijuna kuna čime će ova tržnica na zapadnom dijelu grada napokon dobiti primjeren izgled te omogućiti kvalitetniji rad prodavačima kao i kupovinu Zagrepčanima.

Gradonačelnik Milan Bandić prilikom obilaska gradilišta i izmještene tržnice najavio je kako će iduće godine započeti radovi uređenja tržnice u Vrapču i na Kvaternikovom trgu, a 2022. godine uređenje Dolca i Branimirove tržnice.
Nadstrešnica površine 1320 kvadrata bit će izrađena od čeličnog lima i svjetlopropusnih ploča. Postavit će i LED rasvjeta te ukloniti stari asfalt i pločice te postaviti nove, protuklizne. 
Voditelj Tržnica Zagreb Stanko Gačić kazao je kako se u pripremu projekta krenulo 2009. godine i da će stanovnici tog dijela grada napokon dobiti zadovoljavajuću modernu tržnicu.