Zagrebački Holding Hrvatski English
Mapa webaKontakt

Vikend tržnica u Brezovici

Stanovnici Brezovice i okolnih naselja po svježe namirnice više ne moraju na neku od udaljenih gradskih tržnica već od ovog vikenda plac mogu obaviti na platou pored objekta NK Brezovica (Brezovička cesta 98). Naime, ondje će svake subote od 8 do 12 sati svoje proizvode nuditi lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Prvog dana rada, vikend tržnicu u Brezovici posjetio je gradonačelnik Milan Bandić koji je kazao da će trebati oko mjesec dana da se plac uhoda.

- Od sada stanovnici Brezovice više neće nužno morati ići do grada na plac i vjerujem da će ovdje biti sve više lokalnih OPG-ova - rekao je gradonačelnik. 



Predsjednica Gradske četvrti Brezovica Marina Pucević istaknula je da im plac puno znači jer im je najbliži Trešnjevački do kojeg imaju oko 15 kilometara.

- Očekujemo da će se broj OPG -ova povećati kada se ostali organiziraju budući da svoje proizvode nude na drugim gradskim tržnicama - kazala je Pucević. 


 

Na vikend tržnici u Brezovici za sada se mogu kupiti mlijeko i mliječni proizvodi, voće i povrće te cvijeće s obližnjih poljoprivrednih gospodarstva.