Zagrebački Holding
Hrvatski English
Mapa webaKontakt

S predsjednicima četvrti na placu

PETAR PARADŽIK, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Donji grad 
Gotovo svakodnevno, dok vodi dijete u obližnji park Bartola Kašića, Petar Paradžik svrati na tržnicu Kvatrić i kupuje namirnice za svoju obitelj. On je taj koji je u obitelji zadužen za brigu o kućnoj špajzi, odnosno za ono što će se kuhati.
 
-Ne kupujem puno odjednom već nastojim kupovati svakodnevno kako bi namirnice koje kuhamo bile čim svježije. Prednost mi je što mi je Kvatrić "pred nosom" pa mogu kupnju obaviti uz šetnju s djetetom. Osim toga, tržnica Kvatrić je jako dobro opremljena, ima raznih prodavača i sve što čovjeku treba - ispričao je Paradžik. Kako najčešće pješači od stana do posla uz put često svrati i na tržnice Dolac i Branimirova gdje smo ga i susreli.
 
- Kupujem na placu jer iz iskustva znam da je tu voće i povrće najsvježije. Treba malo vremena dok se ne upoznaju prodavači i shvati tko nudi najbolju robu pa tako najčešće kupujem od istih ljudi, a najbolja preporuka im je njihova roba i gotovo nikad nisam pogriješio - kazao je Paradžik. 
 
Pojasnio je da se "gotovo nikad" odnosi najčešće na krumpir.
 
- Najčešće pogriješim s krumpirom, izgleda dobro al bude ponekad crn kada ga ogulim. No, smatram da to ne mogu znati ni prodavači tako da to nikomu ne zamjeram - rekao je Paradžik. Na placu osim voća i povrća posebno bira mliječne proizvode od kojih ističe kozje mlijeko i kozji jogurt. Osim što namirnice kupuje, Paradžik se najčešće prihvaća i kuhanja.

- Iako kuhamo i supruga i ja, budući da ja radim u školi u smjenama, češće pripremam ručak. Ako radim posljepodne, kuham ujutro, a ako sam jutarnja smjena, kuham nakon dolaska s posla - kazao je Paradžik dodavši da kuha raznoliko. No, kako je trenutno u fazi "skidanja kilograma" za sebe većinom priprema salate, jela od povrća i juhe.
 
Za kraj je kazao da je zadovoljan ponudom tržnica no da bi trebalo težiti tomu da se natkriju tržnice koje se smiju natkriti čime bi voće i povrće bilo zaštićenije od visokih i niskih temperatura.

- Posjetio sam mnoge europske tržnice od kojih bi posebno istaknuo tržnice u Barceloni, Berlinu i Haagu. No, smatram da su naše tržnice na svjetskoj razini i da nam ne trebaju uzori već ih trebamo očuvati i modernizirati - zaključio je Paradžik.