Zagrebački Holding
Hrvatski English
Mapa webaKontakt

S predsjednicima četvrti na placu

MATO BARTOLUCI, predsjednik Vijeća gradske četvrti TrnjeO svakodnevnoj ponudi tržnica, hrani i kulinarskim vještinama razgovarali smo na Tržnici Savica s Matom Bartolucijem, predsjednikom Vijeća Gradske četvrti Trnje. Po zanimanju ekonomist, bio je dekan Fakulteta za fizičku kulturu te redoviti profesor na Ekonomskom fakultetu gdje je i doktorirao na temu turizma. Za početak nas je zanimalo koliko često kupuje na tržnicama?

- U mojoj obitelji ja sam taj koji kupuje namirnice i kuha. Ne obavljam druge kućanske poslove već se držim kuhinje i mogu reći da kuham odlično. Kuhati sam naučio u prvom braku no u drugom sam usavršio zanat. Kuham sve, od raznih jela na žlicu do svih vrsta mesa, pripremam razno povrće, a od slatkih jela najviše volim pripremiti štrudlu od jabuka. No, da bi se dobro kuhalo treba prije svega kupiti dobre i svježe namirnice koje naravno kupujem na tržnicama - ispričao je Bartoluci.Na upit koju tržnicu preferira te ima li svoje omiljene prodavače kazao je da najviše voli Trešnejvački plac te Dolac zbog ribe te da od istih ljudi kupuje dugi niz godina i da im apsolutno vjeruje na izvornosti proizvoda.

- Plac obilazim subotom i nedjeljom kada imam najviše vremena i kada dolaze prodavači od kojih kupujem. Imam vikendicu  s voćnjakom pa kada imam svoga voća ne kupujem od drugih no povrće, sir i vrhnje, jaja, meso, ribu, sve to redovito biram na tržnici – rekao je Bartoluci.

Za kraj je kazao i da su tržnice mjesta gdje se može pronaći i povoljna i zdrava i svježa hrana te da zagrebačke tržnice imaju svoju prepoznatljivost.
- Bio sam na dosta europskih tržnica i sve one imaju svoju posebnost. Tako isto i naše imaju prepoznatljivost i smatram da ih takvima moramo očuvati. Mi u Vijeću gradske četvrti Trnje zalažemo se i da se obnovi naš plac u Trnjanskoj koji bi voljeli da postane mala „boutique“ tržnica.